Club

Op 27 juli 1945, zo schrijft de geschiedenis, werd FCE Kapelle o/d Bos opgericht. Het daaropvolgende jaar nam onze club deel aan de officiƫle competitie van de KBVB, afdeling Brabant.

Op 22 september 1956 werd de vzw opgericht. Het ontstaan van vzw FCE Kapelle o/d Bos is er gekomen na het samengaan van drie Kapelse voetbalploegen. In de zomer van 1996 is FCE gehuldigd op het gemeentehuis voor haar 50-jarig bestaan. Aangezien wij reeds meer dan 50 jaar bestaan werd ons dan ook de titel Koninklijke – Royal toegekend. Vandaar dat de KBVB ons als KFCE Kapelle o/d Bos omschrijft.

Onze club heeft momenteel ongeveer 200 leden. We hebben dit seizoen 10 ploegen in competitie: van onze allerjongsten, de U6’jes, tot onze ervaren rotten, de Veteranen. Onze U6’jes worden spelenderwijs bekend gemaakt met het voetbalspel en spelen dus nog niet echt in competitieverband. Alle andere ploegen spelen in een Vlaams-Brabantse competitie van de KBVB.

Bij KFCE Kapelle o/d Bos staat plezier in het voetbalspel voorop. We willen een gezellige dorpsclub zijn waar het leuk voetballen en vertoeven is. Iedereen is hier welkom, van jong tot oud. Teamsport is heel belangrijk voor jonge kinderen. Spelenderwijs ontwikkelen zij zo hun sociale vaardigheden. Maar voetballen bij KFCE betekent meer dan trainen en wedstrijden spelen.

Er worden heel wat activiteiten buiten het voetbal om georganiseerd. Zo zijn er onze drie culinaire activiteiten: de Mosselfeesten (eind september), de Spaghettidag (eind november) en het Steakfestijn (eind maart). Hier mogen we jaarlijks heel wat hongerigen verwelkomen! Andere activiteiten die jaar na jaar meer deelnemers kennen, zijn de Halloweenwandeling, het Sinterklaasfeest, het Nieuwjaarsfeest en de FCE-Quiz. Het seizoen sluiten we op gepaste wijze af met ons jeugdtornooi. Zoals je ziet, is er voor ieder wat wils!

Evenementen

Onze Sponsors

Brildesign Reniers
Dagbladhandel ’t Krantje